Temakvelder

Temakveldene på Moreno Instituttet er åpne for alle tidligere og nåværende studenter, og for alle andre som er interesserte i psykodrama anvendt på ulike samfunnsarenaer.

Temakveldene ledes enten av etablerte og erfarne psykodramatikere, av nyutdannede psykodramaledere og -regissører med spesiell kompetanse, eller av fagfolk med annen type kunnskap og kompetanse som er relevant for psykodramatikere.

*********************

Temakveld om gruppepsykoterapi onsdag 25.april 2018, kl.18-21:

 

Verdien av gruppen

 

Gjensidighet, tillit og toleranse er med på å sikre verdier i ord og handling. Gjennom vårt arbeid som psykodramatikere er vi med på å fremme disse verdiene. Sosiometri, psykodrama og gruppepsykoterapi fremmer demokrati for grupper og menneskeheten.

 

25 april vil Eduardo Verdu og Arne Husjord fortelle om erfaringer med psykodramatisk arbeid fra Norge og Øst Europa. De vil også tenke høyt om fremtiden for psykodrama, sosiometri og gruppepsykoterapi. Erfaringer fra grupper i inn- og utland i omtrent 30 år danner grunnlag for kveldens tema.

 

Eduardo vil fortelle om utdanning av psykodramatikere i Øst Europa. Pionerer fra hele verden har gjennom en årrekke arbeidet for utbredelse av våre metoder. Eduardo leder nå en psykodramautdanning i Ukraina som lærer og ildsjel og vil dele fra sine erfaringer.

 

Arne vil fortelle om arbeidet i Pøbelprosjektet og med ungdom som har nyttiggjort seg våre metoder. Han har utarbeidet metodikk som legger til rette for at unge mennesker skal kunne ta seg selv i bruk og komme seg ut av krevende livssituasjoner.

 

Terapi betyr fra gresk «Å tjene sjelen». Menneskeheten som en hel gruppe er vårt arbeid. Styret ved Moreno Instituttet, Eduardo og Arne ønsker å inspirere til videre arbeid for alle psykodramatikere med dette arrangementet.

 

Praktisk info:

Tid: kl. 18.00-21.00 
Sted: Moreno Huset, Skippergt. 9, Oslo
Pris: 200,- betales kontant ved oppmøte 

Påmelding: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Temakvelden ledes av Arne Husjord og Eduardo Verdu.

 

*****************************************************************

Tidligere avholdte temakvelder

"Veien til deg selv" - om Yoga og Psykodrama i teori og praksis.

Velkommen til temakveld på Moreno Instituttet mandag 18. september kl. 18-21.

Kvelden ledes av Renée Jakobsen

Under temakvelden undersøker vi hvordan yoga og meditasjon kan brukes til grunning, oppvarming og fordypning i gruppeterapeutisk arbeid. Gjennom praktiske øvelser får vi eksempler på hvordan yoga og meditasjon kan virke som oppvarming til og avrunding av psykodrama og til oppvarming og grunning
av både leder og gruppen. 

Praktisk info:

Tid: kl. 18.00-21.00 
Sted: Moreno Huset, Skippergt. 9, Oslo
Pris: 200,- betales kontant ved oppmøte 

Påmelding: På tlf til Marianne Natvig 415 06 852 eller på mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Temakvelden ledes av Renée Jakobsen

Renée Jakobsen er psykodramaterapeut, MediYoga lærer og yogaterapeut. Hun driver sin egen praksis som yogainstruktør og terapeut i Moss. www.forandringsrommet.no  

 

 

*******************************************************************************'******

 

Denne ble avlyst ! Følg med om den skulle bli satt opp på nytt !

"Psykodrama og/eller kognitiv terapi" Likheter og forskjeller?
av Marian van der Meijde

Moreno var en opponent mot psykoanalyse. Det ble ikke plass for psykodrama innen helsevesenet den gangen. Bærer vi på en arv? Dagen i dag har psykodrama fortsatt ikke plass i det offentlige helsetilbud. Hva er «dagens opponent»? Vi «konkurrerer» med metoder som appellerer til dagens samfunn som ønsker kjappe og billige løsninger. Hvordan kan vi skape plass for psykodrama som spiller på sanser, følelser og handling i en verden som har fokus på det kognitive, og snakker om effektivitet og forskning?

Dersom vi ønsker at psykodrama skal få plass og annerkjennelse i offentlige helsetjenesten er det viktig å se hvordan vår metoden kan passe inn uten å miste sin identitet.
For å kunne stå side om side med andre metoder er det viktig å kjenne til metodene.
Det har over de siste ti år vært mye fokus og satsing på Kognitiv terapi/ Cognitiv behaviour Therapy. For å bli bedre kjent med metoden Kognitiv Terapi har jeg tatt grunnutdanningen i Kognitiv terapi. Og det er ikke sjelden jeg har tenkt: Same, same butt different. Til tross for øyensynlige store forskjeller var det lett å finne fellestrekk med vår metode.

Moreno var ikke forstander for Cultural conserve. Kan vi lære noe av andre metoder slik at psykodrama kan utvikle seg i takt med samfunnet vi lever i? Er det mulig å kombinere psykodrama og kognitiv terapi?

Vi ser på følgende:

  • Likheter og forskjeller mellom Psykodrama og Kognitiv terapi
  • Hva kan vi som psykodramatikere lære av Kognitiv terapi?
  • Kan Psykodrama og Kognitiv terapi utfylle hverandre?

 

Praktisk info:
- Dato: Onsdag 21.09. 2016 
- Tid: kl. 18.00-21.00 
- Sted: MorenoHuset, Skippergt. 9, Oslo 
- Pris: 200,- betales kontant ved oppmøte 
- Temakvelden ledes av Marian van der Meijde. Hun er utdannet Psykodramaregissør ved Moreno Instituttet.

 

*************************

Tidligere Temakvelder :

TEMAKVELD  19.januar 2016 :

"Psykodrama og parforhold " med Eduardo Verdù og Zena Geard.

 

Stemme og Psykodrama med Marianne Natvig
                       
Hvorfor virker Psykodrama? Speilnevroner og tilknytningsteori – kjent teori i ny språkdrakt.

                          ..................................

 

For andre tilbud se under fanen ON-site og Åpne psykodramakvelder .