Nye datoer for årsstudium i psykodrama(deltid) 2018-2019!

Forkurs/Introduksjonskurs:  5.-6.mai 2018.

Spill hovedrollen i eget liv. Dette kurset er åpent for alle interesserte, men er obligatorisk for de som ønsker å søke på årsstudium i psykodrama. På dette kurset fordyper vi oss i rollebytte som metode for å øke forståelsen av deg selv i samspill med andre. Metoden rollebytte kan fremme både indre og ytre dialog og refleksjon. Du får også en innføring i Morenos grunnleggende filosofi rundt spontanitet og kreativitet.

Påmelding til introduksjonskurset Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

 

Dato for samlingene 2018-2019 for årsstudium i psykodrama(deltid) er: 

 

1.samling: 13.-16. september 2018. 

Tema for denne samlingen er innføring i psykodramabegreper, teknikker og delelementer samt innføring i Morenos grunnleggende filosofi rundt kreativitet og spontanitet. Vi undersøker scenen, teater og lek som sentrale begreper i Moreniansk filosofi og metode. I løpet av samlingen får studentene kunnskap om oppbygging av et psykodrama med intervju og iscenesetting. Oppvarming, teater og lek sett i forhold til Morenos spontanitetsteori. Siste dag på samlingen er satt av til gruppepsykoterapi.

 

2.samling: 15.-18. november 2018.

Tema for denne samlingen er psykodrama som gruppeterapeutisk metode. Relasjonsforståelse, kommunikasjonsferdigheter, gruppedynamikk og gruppeledelse er begreper og ferdigheter som blir jobbet med teoretisk og praktisk. Det undervises i Morenos begreper telemøtet og gruppen som terapeutisk agent. Vi ser på betydningen av rollebytte og hjelpeegoets rolle og hva deling er i psykodrama. Vi jobber videre med psykodramabegreper, teknikker og delelementer og psykodramaets faser. Siste dag på samlingen er satt av til gruppepsykoterapi.

 

3. samling: 10.-13. januar 2019.

Tema for denne samlingen er metoden sosiometri, som betyr læren om relasjoner. Gjennom teori og praktisk arbeid undersøkes forholdet mellom individ og gruppe. Hvem blir jeg i møte med deg? Hvem blir du i møte med meg? I tillegg fortsetter vi med spontanitetstrening og undersøker gruppens betydning i psykodramatisk arbeid. Siste dag på samlingen er satt av til gruppepsykoterapi.

 

4.samling: 14.-17. mars 2019. 

Tema for denne helgen er regitrening. Fokus vil være å trene på å sette en scene og bruke grunnteknikkene i psykodrama hensiktsmessig ut fra egenproduserte eksempler. Vi ser på Morenos tre rolledimensjoner og rollebytte med et 3.perspektiv i arbeide med psykodrama. Siste dag på samlingen er satt av til gruppepsykoterapi

 

5.samling: 23.-26. mai 2019.

Dette er den avsluttende samlingen. Første dag er satt av til gruppepsykoterapi. Andre dagen er satt av til regitrening. Lørdag og søndag er det eksamen med avslutning og lukking av gruppen. Innhold i eksamen finner du i studieplanen. Detaljert informasjon om eksamen vil bli gitt fortløpende under studiet.

MI tar forbehold om eventuelle endringer!

 

Påmeldingsfrist årsstudium psykodrama(deltid) er fortløpende, eller senest 28.august 2018.